Oorzaken, symptomen en behandelingen

Categorie: Blog (Pagina 1 van 2)

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco? 

Een mobiele airconditioner kan de gebruiker een aantal voordelen bieden. Het is een energie-efficiënte en kosteneffectieve manier om een ruimte te koelen, omdat er geen extra installatie of bedrading nodig is. Bovendien kunnen gebruikers het koelvermogen direct daar richten waar ze het het meest nodig hebben in de ruimte, waardoor ze meer controle hebben over de ventilatie en temperatuur. Draagbare airconditioners zijn ook stiller en gemakkelijker te onderhouden dan traditionele raamunits, zonder omvangrijke onderdelen die waardevolle ruimte innemen op een muur of vensterbank.  

De draagbaarheid van deze apparaten maakt ze ook perfect voor huurders of andere mensen die geen toegang hebben tot de installatie van permanente airconditioners. Bovendien bieden draagbare airco’s een superieur koelvermogen, omdat ze tot 350 vierkante meter in één ruimte kunnen koelen. Ten slotte, in tegenstelling tot raam units, mobiele airconditioners zijn uitgerust met een verscheidenheid aan functies zoals afstandsbediening, automatische herstart functies, timer instellingen en meer die gebruikers kunnen helpen geld te besparen en energie te besparen. Met al deze voordelen is het gemakkelijk te zien waarom mobiele airconditioners zo’n aantrekkelijke optie kunnen zijn voor velen. 

En wat kost een mobiele airco? 

 De kosten van een mobiele airco kunnen variëren afhankelijk van de grootte en de kenmerken van het apparaat. De meeste mobiele airconditioners vallen echter in de prijsklasse van 200 tot 600 euro. Dit lijkt misschien een aanzienlijke investering, maar vergeleken met de kosten van de installatie van een traditionele raamunit is het een meer betaalbare en praktische optie. 

Een mobiele airconditioner is een autonome koeleenheid waarvoor geen installatie nodig is. Hij kan gemakkelijk van kamer naar kamer worden verplaatst en is perfect voor huurders of mensen die geen toegang hebben tot de installatie van een traditionele airconditioner. Draagbare airconditioners zijn ook energie-efficiënt en stil, waardoor ze een geweldige optie zijn voor iedereen die op zoek is naar extra koeling. Een mobiele airco kopen doe je bij Frisseluchtshop.  

5 manieren om het lymfestelsel sneller te herstellen tijdens langdurige COVID

Sinds de COVID-uitbraak begin 2020 hebben veel klinieken vragen gekregen van mensen die langdurige postvirale reacties ervaren na het oplopen van het virus.

Symptomen kunnen zijn:

  • Aanhoudende en extreme vermoeidheid
  • Verhoogde angst en depressieve gevoelens
  • Gezwollen lymfeklieren, vooral in de nek- en okselgebieden
  • Pijntjes en kwaaltjes
  • Slecht geheugen, moeite met concentreren en gebrek aan focus

Deze symptomen zijn vergelijkbaar met andere medische aandoeningen, zoals ME en CVS, die weken of zelfs maanden kunnen aanhouden. Normaal gesproken wordt echter verwacht dat deze symptomen van postvirale vermoeidheid gedurende een korte periode zullen aanhouden.

COVID wordt gezien als een agressief virus dat het immuunsysteem en het lymfestelsel kan verzwakken. Als er geen volledig herstel plaatsvindt, zal het energieniveau worden verlaagd en kunnen dodelijke symptomen blijven bestaan. Hoewel er nog veel te leren is over COVID-19, stellen gezondheidsexperts het belang van het hervatten van de normale activiteiten. Ze adviseren ons om te proberen te veel rusten te vermijden. Dit zal op zijn beurt je immuunsysteem helpen sneller te herstellen.

Hoe het lymfestelsel te verbeteren?

  1. Slaap

De kwaliteit van de slaap kan worden beïnvloed na de diagnose COVID, zoals intermitterende slaap. Het is belangrijk om te proberen vast te houden aan een gezonde routine. Dit kan inhouden dat u op een verstandig uur naar bed gaat en geen stimulerende middelen voor het slapengaan. Aangezien het lichaam cellen en weefsels herstelt terwijl we slapen, is het van vitaal belang dat we een goede nachtrust krijgen om sneller te herstellen van langdurige covid.

  1. Hydratatie

Het wordt aangeraden om veel water te drinken om de systemen van het lichaam efficiënt te laten werken, aangezien het helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen via het lymfestelsel.

  1. Beweging

Het is belangrijk om beweging in je dag op te nemen. Dit komt omdat het lymfestelsel afhankelijk is van spierbewegingen en diepe ademhaling, wat helpt om vloeistof uit de weefsels door het lymfestelsel te verplaatsen en dus afvalstoffen te verwijderen.

  1. Gezond eten

Natuurlijke voedselbronnen zouden het grootste deel van het dieet moeten vormen om het herstel te helpen. Deze kunnen zijn: groenten, fruit, noten, zaden, eiwitten en gezonde vetten. Sterk bewerkte voedingsmiddelen, die ook ontstekingen kunnen veroorzaken, kunnen niet zo gemakkelijk worden afgebroken en verwijderd. Dit kan het herstelproces vertragen.

  1. Lymfedrainagemassage

Dit kan een waardevol hulpmiddel zijn, omdat het de lymfe aanmoedigt om door de lymfevaten te worden verplaatst naar de knooppunten waar gifstoffen en afval worden afgebroken. Hierna kan lymfe uit het lichaam worden verwijderd, waardoor het lymfestelsel sneller kan herstellen.

Effecten van corona en Fysio de Bras

De impact van het Corona-virus op de gezondheid en vitaliteit is groot. Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen en angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken in hun dagelijks leven. Hierom bieden Fysio de Bras gespecialiseerde revalidatie aan voor mensen die herstellende zijn van het Corona-virus en waarbij voorheen geen longaandoening is geconstateerd. Een team van een fysiotherapeut en diëtiste begeleidt u in het herstel. Het verbeteren van uw fysieke en mentale belastbaarheid staat hierin voorop en monitoren wij continu middels meetinstrumenten

Voor meer informatie over Fysio de Bras en om een ​​afspraak te maken, kunt u contact opnemen met een van onze fysiotherapeuten in de praktijk. Wij zullen met alle plezier verder praten, telefonisch of persoonlijk bij ons in de praktijk!

Wat is omega 3?

De term omega 3 zie je vast wel eens voorbij komen, maar waarom is dit zo van belang? Veel gezondheidsinstanties in Europa raden iedereen aan om minimaal twee keer per week vis te eten. Dit zorgt ervoor dat je genoeg omega 3 in je lichaam kunt krijgen en dit zorgt voor veel goede dingen. Heb je geen omega 3 in je lichaam? Dan is je lichaam niet in staat om bepaalde vetzuren aan te maken die van een groot belang zijn. Lukt het je niet om vis te eten meerdere keren per week omdat je een veganist bent? Of gewoon weg dat je vis niet lust en liever vlees eet? Dan is het verstandig dat je gaat kijken naar hoogwaardige supplementen waar veel omega 3 inzit.

Omega 3 supplementen

Doordat je geen vis eet kan het zijn dat je een omega 3 tekort hebt. Echter moet je wel voor omega 3 zorgen en kun je dit doen door middel van supplementen. Met supplementen vervang je de natuurlijke inname van omega 3 en is dit van een groot belang. Zo kun je kijken naar omega 3 visolie en kun je dit goed innemen. Ook heb je bepaalde pillen die je kunt kopen en is dit vaak handiger om te nemen. Er zitten meerdere voordelen aan omega 3 en zo kun je kijken naar bijvoorbeeld je ogen. Door middel van omega 3 kun je jouw ogen verbeteren, maar ook bepaalde kwalen voorkomen. Omega 3 zorgt er namelijk voor dat je minder snel last kunt krijgen van hart en vaatziekten.

Omega 3 supplementen kopen

Heb je interesse in het kopen van omega 3 supplementen? Kijk dan op Google en je krijgt honderden resultaten van verschillende aanbieders. Hierbij is het van belang dat je goed kijkt naar de topresultaten omdat dit vaak de beste aanbieders zijn. Ook kun je kijken op de website carebynature.nl en kun je hier veel informatie over vinden. Zo kun je hier omega 3 supplementen kopen, maar ook veel informatie vinden over omega 3. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om speciale supplementen te kopen. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar supplementen die speciaal bedoeld zijn voor veganisten.

Op de website kun je ook andere dingen kopen en kun je een index test bestellen. Met deze index test kun je controleren hoe de status van omega 3 in je lichaam is. Op deze manier kun je bepalen of er genoeg omega 3 in je lichaam zit en/of dit verbeterd moet worden. De indextest is eenvoudig te gebruiken en zo kun je ook snel het resultaat bekijken. Ook geef de test aan hoeveel omega 3 je moet innemen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je lichaam alle stoffen heeft die het nodig heeft.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering, iedereen zou er een moeten hebben. Maar wat zou dan de toegevoegde waarde van het hebben van een rechtsbijstandverzekering kunnen zijn?  Waar zou je op moeten letten als je rechtsbijstandverzekering gaat vergelijken? Lees hier alles over het hebben van een rechtsbijstandverzekering en wat de toegevoegde waarde er van is om er een te hebben.

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor dekking voor de kosten van hulp en advies bij juridische problemen. Wanneer je ontslagen bent vanwege een reorganisatie op je werk zou dit een situatie kunnen zijn waarbij je gebruik zou kunnen maken van de rechtsbijstandverzekering. Ook wanneer je een ongeval in het verkeer hebt gehad en je komt er met de tegenpartij niet uit zou je de rechtsbijstand in kunnen schakelen.

Wanneer je in een dergelijke situatie terecht komt is het fijn om bijstand te krijgen van iemand die alles weet over jouw rechten en plichten. De kosten van deze rechtspersoon wordt gedekt uit de rechtsbijstandverzekering.

Waar let je bij het vergelijken op?

Vergelijken is slim als voorbereiding op het beslissen welke rechtsbijstandverzekering er bij je past. Hierbij vergelijk je de rechtsbijstandverzekering met die van andere verzekeringsmaatschappijen. Dit zijn punten waar je op zou kunnen letten:

·        De hoogte van de premie

·        De algemene voorwaarden

·        Welke kosten onder de dekking vallen

·        De flexibiliteit van de aanbieder

·        De mogelijke eigen bijdrage

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Een rechtsbijstandverzekering is zeker niet verplicht, maar wel aan te raden. Een conflict kan er soms zomaar zijn. Hierbij is het ook belangrijk te kijken naar waar je de rechtsbijstandverzekering voor nodig zou kunnen hebbe. Door dit duidelijk te hebben voor jezelf kom je er achter welke verzekering je dan het beste af zou kunnen sluiten. Er zijn namelijk 4 soorten dekkingen bekend:

Inkomensdekking

Met deze verzekering ben je verzekerd voor onenigheid op je werk. Bij ontslag zou je de rechtsbijstandverzekering kunnen raadplegen. Ook als er onenigheid ontstaat over je zwangerschap, je pensioen of ziekte staan de experts van je rechtsbijstandverzekering voor je klaar.

Consument en vermogensdekking

Met deze rechtsbijstandverzekering kan je rekenen op bijstand bij onenigheid over consumentenzaken. Wanneer je tegen een probleem aanloopt na een aankoop en je komt er niet uit met de desbetreffende winkel heb je bijvoorbeeld recht op juridische bijstand. Ook wanneer je een conflict met de buren, vrienden of familie hebt kan je de rechtsbijstand inschakelen. Net als bij een geschil over de huur, koop of verkoop van je woning.

Fiscaal- en vermogensrecht

Bij deze vorm van rechtsbijstand ben je verzekerd voor conflicten die over je vermogen gaan. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan onenigheid die je met de belastingdienst zou kunnen hebben over bijvoorbeeld het terugbetalen van toeslagen.

De dekking in het verkeer

Met vorm van rechtsbijstand ben je verzekerd voor onenigheid in het verkeer. Bij deze rechtsbijstandverzekering heb je ook beschermer als je op de fiets of te voet deelneemt aan het verkeer. Wanneer je onenigheid zou krijgen met de tegenpartij kan je met deze vorm van rechtsbijstand rekenen op juridische bijstand.

Juiste zorgverzekering kiezen? 5 tips!

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is lastig. Waar moet je je nu tegen verzekeren, en waar juist niet? En welke zorgverzekeraar past het beste bij je? Je wilt natuurlijk zo min mogelijk premie per maand betalen. In dit artikel lees je 5 tips die jou helpen bij het kiezen van een zo goed en goedkoop mogelijke verzekering.

Tip 1: kijk goed waar je je tegen wilt verzekeren

Veel mensen verzekeren zich aanvullend tegen veel te veel posten. Dit terwijl ze er vaak geen of nauwelijks gebruik van maken. Dit is zonde, want je betaalt elke maand wel een hele hoop premie te veel. Denk dus goed na over welke verzekeringen je gebruikt of waar je risico op loopt. Verzeker je dan ook alleen hier tegen, zodat de juiste behandelingen vergoed worden.

Tip 2: met een hoog eigen risico bespaar je geld

Je hebt een verplicht eigen risico van 385 euro. Alle zorgkosten die je maakt tot dit bedrag, moet je zelf betalen. Als je (bijna) nooit gebruik maakt van de zorg, en dus elk jaar overhoudt op je eigen risico, kun je ervoor kiezen om dit te verhogen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie per maand.

Tip 3: vergelijk zorgverzekeraars

Blijf niet altijd bij dezelfde zorgverzekeraar hangen. Het feit dat deze jaren geleden goed bij je past, wil niet zeggen dat dat nu nog steeds zo is. Vergelijk altijd zoveel mogelijk verzekeringen. Op RuimteVoorGezondheid.nl vind je meer informatie en tips! Er zijn verzekeraars die hetzelfde pakket voor een andere prijs aanbieden. Waarom zou je dan teveel betalen?

Tip 4: betaal voor een heel jaar

Bij het afsluiten van een verzekering, kijk je meestal naar de maandelijkse premie. Maar bij sommige verzekeraars is het mogelijk om voor het hele jaar vooruit te betalen. Je bent dan in één klap wel veel geld kwijt, maar betaalt uiteindelijk wel een lager bedrag. Je krijgt namelijk een korting op de premie, die kan oplopen tot 2 procent.

Tip 5: krijg korting

Als werknemer krijg je vaak korting op je verzekering via je baas. Maar ook als student of zzp’er kun je van kortingen profiteren. Deze kortingen kunnen zelfs oplopen tot 20 procent van het totale bedrag. Bekijk dus altijd alle mogelijkheden wat betreft kortingen op je zorgverzekering.

Kunnen supplementen helpen om je haar te versterken?

Je ziet ze steeds vaker in de schappen van een drogist verschijnen: supplementen die bijdragen aan een betere haargroei. Deze komen in de vorm van pillen, maar soms ook snoepjes. Het is afhankelijk van het merk welke variant je krijgt. Alleen bestaan er nog verschillende meningen over. Lang niet iedereen is namelijk overtuigd van deze werking. Desondanks zijn er voldoende mensen die erin geloven en waarbij de supplementen in de badkamer te vinden zijn. Maar kunnen ze daadwerkelijk zorgen voor een versterking of is het verspilde moeite om iedere dag met de supplementen aan de slag te gaan?

Langere tijd innemen

Supplementen om jouw haar te versterken komen in verschillende vormen en maten. Bij de drogisterijen zie je meerdere merken staan. De prijzen verschillen hierbij aanzienlijk. Je probeert een aantal dagen de supplementen uit, maar merkt nog geen verschil. Om daadwerkelijk een verschil te merken moet je de supplementen voor langere tijd innemen. Jouw haar moet namelijk gaan wennen aan de stoffen die erin zitten. Je kunt het vergelijken met de overstap van shampoos met sulfaten en zonder sulfaten. In eerste instantie ga je hier niet tevreden over zijn, terwijl het op de langere termijn effect heeft.

Jouw haar versterkt op langere termijn

Deze speciale vitamines kunnen ervoor zorgen dat jouw haar geen extra stoffen meer nodig heeft om goed te kunnen groeien en gezond te zijn. De werking zal daarom op de langere termijn zorgen dat jouw haar minder snel kapot gaat, je dikker haar gaat krijgen en dus ook weer glanzend haar krijgt. De supplementen kunnen dus wel werken als je het een tijd lang de kans gaat geven. Door een goede voorraad aan te schaffen hoef je uiteindelijk niet meer bang te zijn dat jouw haar uit zichzelf afbreekt.

 

 

Een goedkope zorgverzekering

Iedereen wilt natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn voor een zorgverzekering. Dit vinden veel mensen zonde van hun geld, terwijl er eigenlijk niets belangrijker is dan het hebben van een goede zorg voor jezelf. Ook heeft het te maken dat het voor veel mensen onoverzichtelijk is. Zo blijven veel mensen bij dezelfde zorgverzekeraar, omdat ze het allemaal wel goed vinden. Niet te veel geregel en niet te veel om kijken erna. Dit is iets wat voor veel mensen er fijn is. Wat is nou de goedkoopste zorgverzekering? En wat moet je doen met ziektekosten? Ook dit verschilt weer per persoon. Hoewel de goedkoopste zorgverzekering er eigenlijk maar eentje kan de goedkoopste zijn. Toch verschilt het bij iedereen. De ene heeft meer zorg nodig dan de ander.

Dit kan in de kosten erg oplopen wat je maandelijks moet betalen. Ook kan het voorkomen dat je ineens een ongeluk krijgt waardoor je in het ziekenhuis terecht komt. Een ziekenhuisbezoek is vaak al erg duur. En vaak ben je voor het grootste gedeelte verzekerd. Als je namelijk geopereerd moet worden dan kost dit heel erg veel geld. Met een zorgverzekering betaald de verzekering dit vaak voor een groot gedeelte. Jij hoeft dan alleen het eigen risico te betalen. Dit is vaak meerdere malen lager dan de kosten van de operatie. Alleen er zijn wel veel verschillen in een zorgverzekering. Je hebt namelijk een dure en wat goedkopere zorgverzekering.

Het vergelijken van verschillende pakketten

Dit ligt er vaak aan wat je allemaal in het pakket wilt hebben. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Ook nemen mensen soms een gok om iets niet te verzekeren omdat ze dit niet nodig hebben. Wat je ook vaak ziet is dat mensen de fysio in de zorgverzekering meenemen. Je mag dan zo vaak per jaar naar de fysio. Dit ligt er maar net aan hoeveel de verzekering dekt. Dit heeft dus logischerwijs ook allemaal verschillende prijzen. Hierbij is het ook belangrijk dat je kijkt naar je eigen portemonnee. Daarom is de vraag naar goedkope verzekeringen best groot. Alleen is dit wel slim? Dit is een vraag waar mensen vaak een discussie over kunnen hebben. Je wilt namelijk ook niet dat door een goedkope verzekering je voor sommige dingen niet verzekerd bent.

En dit is vaak het geval als je voor goedkoop kiest. Goedkoop is dus niet altijd goed. Alleen een dure kan natuurlijk niet iedereen betalen. Dit is dus een afweging die moet maken voor jezelf. Veel ziektekosten vallen wel binnen de meeste verzekeringen. Dit is een erg belangrijk onderdeel. Vanaf je 18de moet jij zelf je zorgverzekering betalen. Daarvoor krijg je ook een vergoeding terug. Toch is er nog een gedeelte dat je zelf moet betalen.

Tips voor tevredenheid en minder ziekte onder werknemers

Als jouw medewerkers niet tevreden zijn is de kans groot dat ze weggaan bij het bedrijf. Een ander gevolg van ontevreden medewerkers is een hoog ziekteverzuim. Hoe dan ook kost het een bedrijf veel geld. Veel zieke werknemers kost geld en het inwerken van nieuw personeel kost ook geld. Daarom wil je er als ondernemer alles aan doen om de tevredenheid onder jouw werknemers zo hoog mogelijk te houden. In dit artikel geven we je graag een aantal tips hoe je dat kunt doen.

Een goed beleid

Middels verzuimmanagement kun je ervoor zorgen dat alle medewerkers productief inzetbaar zijn en hiermee wordt het verzuimpercentage verlaagd. Verzuimmanagement houdt in dat verzuim tijdens werktijd wordt beheerd en bijgehouden. Over het algemeen werken bedrijven met een systeem om bij te houden of een werknemer aan het werk is of niet. Vaak wordt er een verzuimbeleid opgesteld waarin beschreven staat hoe een bedrijf omgaat met verzuim. Zorg er ook voor dat het voor iedereen duidelijk is wat het verzuimprotocol inhoudt.

Gezonde werknemers

Gezonde werknemers zorgt voor een lager ziekteverzuim. Als werkgever kun je jouw medewerkers bijvoorbeeld iedere dag vers fruit aanbieden. Bovendien is het belangrijk dat je jouw medewerkers stimuleert om te bewegen. Voer bijvoorbeeld een lunchwandeling in of, zorg voor bureaufietsen of biedt jouw werknemers de mogelijkheid om een gratis sportabonnement af te sluiten.

Een fijne werksfeer

Tevreden medewerkers zorgen voor minder verzuim. Daarom is het belangrijk dat jouw werknemers met plezier naar hun werk gaan en dat ze kunnen werken in een fijne werksfeer. Vraag regelmatig aan jouw werknemers hoe zij zich voelen en wat er verbeterd kan worden omtrent de werksfeer. Incasseer deze feedback en zet dit om in concrete activiteiten waarmee de werksfeer verbetert wordt.

Wees bewust van signalen

Aan de hand van signalen kun je als werkgever verzuim zien aankomen. Als een werknemer al een lange tijd met stress kampt, kan die persoon een aantal signalen vertonen. Bijvoorbeeld snel geprikkeld, verminderde concentratie, ziet er vermoeid uit. Zie je dat jouw werknemer een van deze signalen vertoond? Of merk je dat er iets aan de hand is met de werknemer? Ga dan vroegtijdig met diegene in gesprek om maatregelen te treffen om verzuim te voorkomen. Bijvoorbeeld hem of haar de aankomende tijd wat minder taken, zodat het stressniveau weer wat lager wordt.

Hoor jouw werknemers

Als werkgever is het enorm belangrijk dat je altijd in contact staat met jouw werknemers. Luister naar ze, vang signalen op, blijf in gesprek en onderneem actie!

Een last van je schouders met ambulante begeleiding

Soms is het lastig om je eigen leven op orde te krijgen en te houden. Daar heb je wat ondersteuning bij nodig en dat is ook niet erg. Met hulp van ambulante begeleiding krijg je je zaken weer op orde en blijft dat ook zo. Een ambulante ondersteuner kan je helpen bij verschillende zaken. De ambulante begeleiding vindt plaats in een groep of individueel bij jou thuis. Dat is afhankelijk van jouw situatie. Hoeveel en welke ondersteuning nodig is, hangt af van jouw situatie.

Je leven in balans met ambulante begeleiding

Het leven zit soms best ingewikkeld in elkaar. Je moet veel dingen regelen. Je rekeningen betalen, een ziektekostenverzekering afsluiten en andere administratieve zaken regelen. Daar bovenop komt dat het niet altijd makkelijk is om van de bank af te komen. Een opleiding volgen gaat even niet meer, je vrienden werken overdag en jij doet eigenlijk niet zoveel. Je zou wel anders willen, maar je weet niet hoe. Een ambulante begeleider helpt je op de terreinen waar jij ondersteuning nodig hebt. Hij kan je helpen om je administratie weer op orde te krijgen. Als je moeite hebt met het vinden van een goede daginvulling ondersteunt de ambulant begeleider je bij het plannen van activiteiten, het vinden van een dagbesteding zoals vrijwilligerswerk of het zoeken van een geschikte opleiding.

Wie betaalt mijn ambulante ondersteuner?

Deze ondersteuning hoef je niet zelf te betalen. Ambulante begeleiding valt onder de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo) als je volwassen bent. Ben je nog geen 18 jaar, dan valt deze begeleiding onder de Jeugdwet. De begeleiding wordt betaald door de gemeente. Met behulp van een Persoonsgebonden budget (PGB) kan je zelf je ondersteuning inkopen. Een PGB vraag je aan bij de gemeente. Je kiest zelf je begeleider en maakt ook zelf de afspraken over de invulling van de ondersteuning en het bedrag dat je daarvoor betaalt. Neem het heft in eigen handen en krijg je leven weer op de rails!

Jij ziet eruit zoals je je voelt met een botox behandeling

Zie jij in de spiegel iemand die je niet wilt zijn? Zie je vooral de rimpels rond je ogen en je mond en kan je daardoor niet verder kijken? Je bent zoveel meer dan die rimpels. Soms zitten de plooien in je huid je zo in de weg dat je voelt dat je uiterlijk en je innerlijk niet in balans zijn. Je voelt je jong en dat wil je ook uitstralen. Die fronsrimpels doen je ouder lijken. Breng lichaam en geest weer in balans met een botox behandeling.

Wat houdt een botox behandeling in?

Botox is een eiwit dat uit de natuur komt. In de cosmetische kliniek wordt botox geïnjecteerd om spieren tijdelijk te laten ontspannen. De spieren in de huid kunnen zich na een botox behandeling niet meer volledig aanspannen. Kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdslijnen verdwijnen. Botox blijft ongeveer drie maanden werken. Daarna heb je een nieuwe behandeling nodig. Botox is niet alleen toe te passen bij rimpels. Ook zenuwen kan je ermee blokkeren. Als je overmatig zweet kan botox in je oksels geïnjecteerd worden om het zweten te verminderen. Je kan ook baat hebben bij een botox behandeling als je last hebt van migraine of tandenknarsen. Een mogelijke oorzaak van migraine is het heftig aanspannen van de spieren in je gezicht. De toepassingen van botox zijn eindeloos.

Laat je goed informeren

Voordat je een behandeling met botox laat uitvoeren laat je je goed informeren bij een cosmetische kliniek. Tijdens de intake kan je al je vragen stellen en bespreek je met de arts je wensen en de mogelijkheden van behandeling. Vaak krijg je al een goed gevoel als je de kliniek binnenstapt. De manier waarop je ontvangen wordt en de tijd die genomen wordt om jouw vragen te beantwoorden zegt veel. Lees ook de ervaringen van andere cliënten en ga na of de arts is geregistreerd in het BIG-register. Breng je uiterlijk en je innerlijk weer in balans met botox.

« Oudere berichten

© 2023 Rachitis.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑