Kunnen supplementen helpen om je haar te versterken?

Je ziet ze steeds vaker in de schappen van een drogist verschijnen: supplementen die bijdragen aan een betere haargroei. Deze komen in de vorm van pillen, maar soms ook snoepjes. Het is afhankelijk van het merk welke variant je krijgt. Alleen bestaan er nog verschillende meningen over. Lang niet iedereen is namelijk overtuigd van deze werking. Desondanks zijn er voldoende mensen die erin geloven en waarbij de supplementen in de badkamer te vinden zijn. Maar kunnen ze daadwerkelijk zorgen voor een versterking of is het verspilde moeite om iedere dag met de supplementen aan de slag te gaan?

Langere tijd innemen

Supplementen om jouw haar te versterken komen in verschillende vormen en maten. Bij de drogisterijen zie je meerdere merken staan. De prijzen verschillen hierbij aanzienlijk. Je probeert een aantal dagen de supplementen uit, maar merkt nog geen verschil. Om daadwerkelijk een verschil te merken moet je de supplementen voor langere tijd innemen. Jouw haar moet namelijk gaan wennen aan de stoffen die erin zitten. Je kunt het vergelijken met de overstap van shampoos met sulfaten en zonder sulfaten. In eerste instantie ga je hier niet tevreden over zijn, terwijl het op de langere termijn effect heeft.

Jouw haar versterkt op langere termijn

Deze speciale vitamines kunnen ervoor zorgen dat jouw haar geen extra stoffen meer nodig heeft om goed te kunnen groeien en gezond te zijn. De werking zal daarom op de langere termijn zorgen dat jouw haar minder snel kapot gaat, je dikker haar gaat krijgen en dus ook weer glanzend haar krijgt. De supplementen kunnen dus wel werken als je het een tijd lang de kans gaat geven. Door een goede voorraad aan te schaffen hoef je uiteindelijk niet meer bang te zijn dat jouw haar uit zichzelf afbreekt.