Een waterontharder tegen kalkaanslag

Steeds meer mensen in Nederland en België kopen een waterontharder. Dit heeft één simpele reden: ons leidingwater bevat een bekend mineraal genaamd Calcium, ook wel kalk genoemd in de volksmond. Kalk kan geen kwaad voor de gezondheid maar het levert wel andere nadelen op. Je huishoudelijke apparaten gaan sneller kapot bijvoorbeeld en je hebt snel last van kalkaanslag. Wat zijn dan de voordelen van een waterontharder? Onderstaand de belangrijkste voordelen:

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Veel huishoudelijke apparaten hebben een warmte-element waarmee je het water opwarmt. Denk aan een koffiezetapparaat, wasmachine, waterkoker en bijvoorbeeld de vaatwasser. Wanneer je normaal kalkhoudend water gebruikt dan zul je zien dat er kalk rondom het warmte-element komt te zitten. Dit kan je goed zien in bijvoorbeeld je waterkoker. Uiteindelijk komt er zo’n grote laag omheen te zitten dat het water niet meer goed opwarmt en je een nieuw apparaat moet kopen.
  2. Je energierekening wordt lager omdat je warmte-elementen minder energie nodig hebben om warm water te genereren.
  3. Je hebt geen last meer van kalkaanslag. Je ziet dat steeds meer mensen kiezen voor een regendouche in hun badkamer en hier veel water gebruiken. Wat je dan al snel krijgt zijn kalkvlekken op de tegels en op de douchewand. Dit moet je wekelijks bijhouden als je het niet uit de hand wilt laten lopen. Met een waterontharder is dit niet meer nodig omdat er geen kalk meer in je water zit.
  4. Je hoeft minder schoonmaakmiddelen te gebruiken. Kalk zorgt er normaliter voor dat de werking van schoonmaakmiddel minder wordt en je dus meer moet gebruiken. Met een waterontharder bespaar je dus schoonmaakmiddelen uit.

Besparing

Een waterontharder verdient zichzelf naar loop van tijd terug. Per jaar bespaar je ongeveer 125,- aan kosten p.p. in een huishouden. Woon je met z’n tweetjes samen dan bespaar je dus 250,- per jaar. Denk hierbij aan energiebesparing, het langer meegaan van kleren en besparing op wasmiddel.

Hydrotense

Wil je een waterontharder aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Hydrotense. Zij verkopen waterontharders voor kleine- en grote huishoudens. En ook voor grotere partijen.